Jadłospis

Jadłospis ważny od dnia 19.10.20 do 30.10.20

DATA          OBIAD
Poniedziałek    19.10.20.   Zupa ziemniaczana  z natką pietruszki,/ ziemniaki, liść laurowy, kiełbasa zwyczajna, woda, pieprz, sól sodowo-potasowa, ziemniaki/, /, potrawka z kurczaka z warzywami z ryżem, /mięso drobiowe gulaszowe, kasza wiejska- gluten, mąka orkiszowa – gluten przyprawy,/  kompot
Wtorek 20.10.2.   Zupa grysikowa z mięsem i natką pietruszki/marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, kasza manna – mąka pszenna – gluten, /, sznycelek z ziemniakami i ogórek kiszony / mąka pszenna- gluten, mąka orkiszowa – gluten,  mięso wieprzowe łopatka jajko\,  przyprawy/ kompot.
Środa 21.10.20. Barszcz czerwony z jajkiem i natką pietruszki,/ buraki świeże, cebula, woda, liść laurowy, pieprz, natka pietruszki, sól sodowo-potasowa, ocet 5%, jajko/ ,/  filecik soute gotowany z ryżem i sosem śmietanowym, marchewka na ciepło  /filet, mąka – gluten, śmietana 12% z mleka/  kompot.
    Czwartek 22.10.20.   Krem z marchwi z grzankami i natką pietruszki, /wywar warzywny: marchewka, seler, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie – gluten, przyprawy szynka duszona z sosem własnym ,/ szynka wieprzowa, liść laurowy, cebula, pieprz, mąka – gluten, ziemniaki, surówka z buraczków.
Piątek 23.10.20.   Krupnik z ziemniakami i natka pietruszki, /wywar mięsny: indyk, pietruszka, marchewka, cebula, boczek, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, kasza jęczmienna – gluten,  pietruszka natka, przyprawy/ryż z jogurtem owocowym i kawałkami owoców, / jogurt naturalny z mleka, truskawka, mix owoców/ kompot,  
Poniedziałek 26.10.20.   Barszcz biały zabielany z ziemniakami /barszcz w butelce – gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała, śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/ makaron z serem, ,/ mąka – gluten, twaróg pół tłusty z mleka, jajko, mąka – gluten\, kompot
Wtorek   27.10.20.    Zupa ogórkowa zabielana z ryżem /wywar warzywny mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana18% – z mleka, lubczyk, susz , filecik drobiowy panierowany z ziemniakami i surówka z białej kapusty i marchewki/filet z kurczaka, wywar warzywny: bułka tarta – gluten, jajko, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kapusta biała, marchewka, jogurt naturalny – z mleka, przyprawy/,   kompot  
Środa 28.10.20.   Zupa kalafiorowa z makaronem i natką pietruszki, /wywar mięsny: kaczka,  śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, pietruszka natka, lubczyk, mąka – gluten, jajko/ pieczeń rzymska z sosem pomidorowym, ziemniaki, sałatka szwedzka,/ mięso mielone z łopatki wp, jajko, bułka tarta – gluten, liść laurowy, cebula, czosnek, ogórek kiszony/,  herbata z sokiem  
Czwartek 29.10.20.   Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, mleko 3,2%,  pietruszka natka, przyprawy/ kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, /papryka, marchewka, czosnek, mąka ziemniaczana, ananas,imbir/, kompot
Piątek  30.10.20.   Koperkowa z tartym ciastem z natką pietruszki, /wywar mięsny: kaczka,  śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, mąka – gluten, jajko Ryba panierowana z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, ( ryba, jajko, mąka – gluten, przyprawy), kompot