Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

04.12- 08.12.2023

04.12 – 08.12.23
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
 Serek wiejski z rzodkiewką  (mleko)– 10g g
Szynka wieprzowa – 15g
Ogórek kiszony- 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Płatki kukurydziane z suszonymi owocami (30 g) z mlekiem (180 ml) (mleko) Pieczywo mieszane – 20g Dżem z czarnej porzeczki – 15 g Napar herbaty czarnej z pomarańczą – 180 mlChleb pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Paróweczka na ciepło – 34 g
Sos paprykowo – pomidorowy – 10 g
Pomidor – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
 Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15
Ogórek kiszony – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z
sokiem malinowym – 180 ml
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Serek z pastą z tuńczyka (mleko – twaróg) – 15 g
Pomidor – 10 g
Kakao (mleko) – 180 ml
PRZEKĄSKAMARCHEWKA SUROWAPOMARAŃCZJABŁKOBANANMANDARYNKA
ZUPAZupa ziemniaczana z kiełbasą  – 250mlZupa jarzynowa (seler)– 250mlKapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami – 250mlZupa brokułowa (pszenica, mleko, ) – 250 mlZupa koperkowa z tartym ciastem, (mąka, ) – 250 ml
II DANIEMakaron (80g) z serem twarogowym (mleko)
Kompot  – 200 ml
Eskalopki drobiowe (mleko, mąka-gluten) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Kluski leniwe  (100 g) z fruzeliną owocową (50 g) (pszenica, jaja, mleko)
Kompot  – 200 ml
Medalion drobiowy (100 g (jaja, bułka tarta – gluten)
Ziemniaki – 40 g
Surówka wielowarzywna -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Pierogi z farszem ruskim  (mąka-gluten,) – 150g kompot mix owoców -200ml  
PODWIECZOREKKisiel (mleko) – 80 g chrupki ryżowe – 10 gKanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g  Jabłka pieczone nadziewane dżemem – 90gPanna cotta truskawkowa (mleko) – 60 g Dwuskładnikowa galaretka owocowa i mleczka kokosowego – 80g

11.12- 15.12.2023

11.12 – 15.12.23
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEPłatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko) Weka (zboże – gluten) – 20g Masło – 3g, Twarożek na słodko (ser – mleko) -15g
Delikatny napar z melisy z sokiem
malinowym – 180 ml
Weka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g, Masło – 5g, Zielona pasta z ciecierzycy  – 10g szynka wieprzowa – 15g sałata, pomidor – 8g herbata owocowa – 180ml  Pieczywo mieszane (mąka – gluten) – 40g Masło (mleko )– 5g, Ogórek kiszony – 8g Naleśnik z musem owocowym (mleko jajka) -30g Szynka konserwowa 15g, Sałata masłowa Napar z melisy z sokiem malinowym – 180mlPieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa z – 15 g
Jajka na twardo plastry – 15g
Pomidor – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180m
Weka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g, Masło – 5g, Ser żółty (mleko)– 15g , Łosoś norweski plastry (ryby) – 10g Ogórek kiszony – 5g, Napar z zielonej herbaty – 180ml
PRZEKĄSKAJabłko – 80gSurowa marchewka – 80gMandarynka – 80gBanan – 80g gPomarańcza – 80
ZUPAZupa jarzynowa (seler) – 250ml  Krupnik z jarzynami i zieloną pietruszką /kasza jęczmienna – gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, śmietana z mleka, przyprawy/    Zupa ogórkowa z ryżem i natką pietruszki (gluten, śmietana z mleka) – 250mlPomidorowa z makaronem (mąka-gluten) -250mlnBarszcz czerwony z ziemniakami niezabielany  – 250 ml  
II DANIEKurczak w sosie słodko-kwaśnym – 140g Ryż – 60g kompot – 200mlFilecik panierowany (pszenica – gluten, jajko) – 100g, ziemniaki – 90g surówka z czerwonej gotowanej kapusty – 60 g Kompot – 200  Pulpeciki à la gołąbki z sosem paprykowo – pomidorowym Ziemniaki – 90g Surówka z białej kapusty (mleko-jogurt) – 40g  
Kompot  – 200 ml
Łazanki z kapusta i mięsem – 180g   kompot mix owoców – 200mlPaluszki rybne z fileta panierowane – 100 g Ziemniaki – 90 g Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką– 40 g Kompot – 200
PODWIECZOREKBudyń waniliowy  (mleko)– 100gGalaretka owocowa – 100gKanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5gJogurcik naturalny – 100ml Pałeczki kukurydziane -10gSmoothie bananowe  – 100g Pałki kukurydziane 15g
Zmiana wielkości czcionki
Zmiana kontrastu