04.12- 08.12.2023
04.12 – 08.12.23 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Weka pszenna (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Serek wiejski z rzodkiewką (mleko)– 10g g Szynka wieprzowa – 15g Ogórek kiszony- 10 g Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml | Płatki kukurydziane z suszonymi owocami (30 g) z mlekiem (180 ml) (mleko) Pieczywo mieszane – 20g Dżem z czarnej porzeczki – 15 g Napar herbaty czarnej z pomarańczą – 180 ml | Chleb pszenna (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Paróweczka na ciepło – 34 g Sos paprykowo – pomidorowy – 10 g Pomidor – 10 g Herbata owocowa- 180 ml | Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Wędlina drobiowa – 15 g Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 Ogórek kiszony – 5 g Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180 ml | Weka pszenna (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser żółty (mleko) – 20 g Serek z pastą z tuńczyka (mleko – twaróg) – 15 g Pomidor – 10 g Kakao (mleko) – 180 ml |
PRZEKĄSKA | MARCHEWKA SUROWA | POMARAŃCZ | JABŁKO | BANAN | MANDARYNKA |
ZUPA | Zupa ziemniaczana z kiełbasą – 250ml | Zupa jarzynowa (seler)– 250ml | Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami – 250ml | Zupa brokułowa (pszenica, mleko, ) – 250 ml | Zupa koperkowa z tartym ciastem, (mąka, ) – 250 ml |
II DANIE | Makaron (80g) z serem twarogowym (mleko) Kompot – 200 ml | Eskalopki drobiowe (mleko, mąka-gluten) – 110 g Ziemniaki – 90 g Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Kluski leniwe (100 g) z fruzeliną owocową (50 g) (pszenica, jaja, mleko) Kompot – 200 ml | Medalion drobiowy (100 g (jaja, bułka tarta – gluten) Ziemniaki – 40 g Surówka wielowarzywna -40g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Pierogi z farszem ruskim (mąka-gluten,) – 150g kompot mix owoców -200ml |
PODWIECZOREK | Kisiel (mleko) – 80 g chrupki ryżowe – 10 g | Kanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g | Jabłka pieczone nadziewane dżemem – 90g | Panna cotta truskawkowa (mleko) – 60 g | Dwuskładnikowa galaretka owocowa i mleczka kokosowego – 80g |
11.12- 15.12.2023
11.12 – 15.12.23 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko) Weka (zboże – gluten) – 20g Masło – 3g, Twarożek na słodko (ser – mleko) -15g Delikatny napar z melisy z sokiem malinowym – 180 ml | Weka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g, Masło – 5g, Zielona pasta z ciecierzycy – 10g szynka wieprzowa – 15g sałata, pomidor – 8g herbata owocowa – 180ml | Pieczywo mieszane (mąka – gluten) – 40g Masło (mleko )– 5g, Ogórek kiszony – 8g Naleśnik z musem owocowym (mleko jajka) -30g Szynka konserwowa 15g, Sałata masłowa Napar z melisy z sokiem malinowym – 180ml | Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Wędlina drobiowa z – 15 g Jajka na twardo plastry – 15g Pomidor – 5 g Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180m | Weka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g, Masło – 5g, Ser żółty (mleko)– 15g , Łosoś norweski plastry (ryby) – 10g Ogórek kiszony – 5g, Napar z zielonej herbaty – 180ml |
PRZEKĄSKA | Jabłko – 80g | Surowa marchewka – 80g | Mandarynka – 80g | Banan – 80g g | Pomarańcza – 80 |
ZUPA | Zupa jarzynowa (seler) – 250ml | Krupnik z jarzynami i zieloną pietruszką /kasza jęczmienna – gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, śmietana z mleka, przyprawy/ | Zupa ogórkowa z ryżem i natką pietruszki (gluten, śmietana z mleka) – 250ml | Pomidorowa z makaronem (mąka-gluten) -250mln | Barszcz czerwony z ziemniakami niezabielany – 250 ml |
II DANIE | Kurczak w sosie słodko-kwaśnym – 140g Ryż – 60g kompot – 200ml | Filecik panierowany (pszenica – gluten, jajko) – 100g, ziemniaki – 90g surówka z czerwonej gotowanej kapusty – 60 g Kompot – 200 | Pulpeciki à la gołąbki z sosem paprykowo – pomidorowym Ziemniaki – 90g Surówka z białej kapusty (mleko-jogurt) – 40g Kompot – 200 ml | Łazanki z kapusta i mięsem – 180g kompot mix owoców – 200ml | Paluszki rybne z fileta panierowane – 100 g Ziemniaki – 90 g Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką– 40 g Kompot – 200 |
PODWIECZOREK | Budyń waniliowy (mleko)– 100g | Galaretka owocowa – 100g | Kanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g | Jogurcik naturalny – 100ml Pałeczki kukurydziane -10g | Smoothie bananowe – 100g Pałki kukurydziane 15g |