11.03 -15. 03.2024
11.03 – 15.03.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Chleb pszenny (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser żółty (mleko- ser) – 15g Szynka wieprzowa – 20 g Pomidor – 10 g Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml | Zupa mleczna z makaronem (gluten, mleko)-180ml Pieczywo mieszane – 20g Masło – 5 g Serek topiony – 10 g Ogórek świeży – 10g Napar herbaty czarnej – 180 m | Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Serek na słodko (mleko) – 10 g Szynka wieprzowa – 20 g Rzodkiewka – 10 g Herbata owocowa- 180 ml | Pieczywo mieszane – 40g Masło – 5 g Powidła śliwkowe – 15 g Wędlina drobiowe – 15g Ogórek świeży – 10g Napar herbaty czarnej – 180 m | Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko) Weka (zboże – gluten) – 20g Masło – 3g, Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jajko,) – 20 g Delikatny napar z melisy z sokiem malinowym – 180 ml |
PRZEKĄSKA | Marchewka surowa | Gruszka | Pomarańcza | Jabłko | Mandarynka |
ZUPA | Zupa neapolitańska (seler, ser -mleko) – 250ml | Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty – 250ml | Zupa grysikowa z jarzynami z natką pietruszki (zboże – gluten, seler) – 250ml | Zupa pomidorowa z makaronem (pszenica, jajka, mleko seler) – 250ml | Barszcz czerwony z ziemniakami – 250 ml |
II DANIE | Pieczony filet soute z kurczaka 110 g) w sosie śmietanowym (śmietana – mleko) (120 g Ziemniaki – 60g Surówka colesław – 40g Kompot – 200 m | Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20g kompot mix owoców -200ml | Kotlety z piersi kurczaka obtoczone w ziarnie sezamu- 100g Ryż -60g Sałatka wielowarzywna – 40g Kompot – 200 m | Pulpety mięsne wieprzowe z sosem koperkowym (mąka – gluten, jaja) – 110 g Ziemniaki – 60 g Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Pierogi z truskawkami (mąka-gluten,) – 150g kompot mix owoców -200ml |
PODWIECZOREK | Kisiel owocowy – 60 g | Szarlotka z jabłkami – 60g | Wieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g Masło (mleko)- 4 g Pasztet z indyka (seler)- 24 g Pomidor | Deser leśny mech (maskarpone – mleko)- 130g | Kefir naturalny – 100g Chrupki ryżowe – 5g |
18.03 – 22.03.2024
18.03-22.03.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Weka pszenna (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 g Szynka wieprzowa – 15g Ogórek kiszony- 10 g Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml | Zupa mleczna z ryżem (180 ml) (mleko) Chałka – 20g Twarożek waniliowy – 15 g Napar herbaty czarnej z cytryną – 180 ml | Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Wędlina drobiowa – 15 g Jajko na twardo – 20 g Sos jogurtowy ze szczypiorkiem (mleko) – 10 g Ogórek świeży – 5 g Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180 ml | Pieczywo mieszana (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ricotta ze szczypiorkiem (mleko) – 15 g Szynka wieprzowa – 50 g Pomidor – 10 g Kakao- 180ml | Weka pszenna (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser żółty (mleko) – 20 g Kanapka z łososiem – 15 g Ogórek świeży – 10 g Napar rumiankowy z sokiem z cytryny – 180 ml |
PRZEKĄSKA | JABŁKO – 80g | POMARAŃCZ – 80g | BANAN – 80g | MARCHEWKA SUROWA – 80g | MANDARYNKA – 80g |
ZUPA | Zupa ziemniaczana – 250ml | Zupa brokułowa z makaronem, (mąka, seler) – 250 ml | Zupa meksykańska – 250ml | Zupa z soczewicy z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 ml | Żurek z ziemniakami (gluten) – 250 ml |
II DANIE | Kurczak z sosem słodko – kwaśnym(100 g) (seler) – 160g Ryż – 80 g Kompot – 200 ml | Paluszki drobiowe w panierce , (pszenica, jaja) – 110 g Ziemniaki – 90 g Marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową – 200g (mąka pszenna – gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny,) Kompot – 200 ml | Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g) (jaja, mleko) Kasza (gluten) – 40 g Surówka białej kapusty -40g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Pierogi na słodko z serem (mąka-gluten, mleko – twaróg) – 150g kompot mix owoców -200ml |
PODWIECZOREK | Budyń czekoladowy (mleko) – 60 g | Kanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g | Wafle ryżowe z masłem, miodem i powidłami – 60g | Ciasto ucierane z owocami (pszenica, jaja, mleko) – 60 | Jogurcik owocowy – 100ml Pałeczki kukurydziane -10g |