Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

Jadłospis dla przedszkola

05.06 – 09.06.2023

 05.06 – 09.06
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEChleb pszenny (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Serek topiony – 15 g
Szynka wieprzowa – 20 g
Pomidor – 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Pieczywo mieszane – 40g Masło – 5 g Ser żółty (mleko- ser) – 15g Wędlina drobiowe bianka – 15g Ogórek świeży – 10g
Napar herbaty czarnej – 180 m
Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Jajko na twardo – 20 g
Sos jogurtowy ze szczypiorkiem (mleko) – 10 g
Szynka wieprzowa – 20 g
Rzodkiewka – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
 Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko) Weka (zboże – gluten) – 20g Masło – 3g, Twarożek na słodko (ser – mleko) -15g
Delikatny napar z melisy z sokiem
malinowym – 180 ml
PRZEKĄSKAMarchewka surowa – 80gGruszka – 80gJabłko – 80g Mandarynka – 80g
ZUPAZupa kalafiorowa z drobnym makaronem (zboże – gluten) – 250 mZupa wielowarzywna z ziemniakami zabielana jogurcikiem naturalnym( mleko, seler) – 250 mŻurek z ziemniakami (mąka – gluten) – 250ml   Zupa krupnik z kaszą i ziemniakami (zboże – gluten, seler) – 250 ml
II DANIEPieczony filet soute z kurczaka 110 g) w sosie
koperkowym (śmietana – mleko) (120 g Surówka z marchewki i jabłka – 60g
Kompot  – 200 m
Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20g kompot mix owoców -200mlGulasz drobiowy – 110g z ryżem -60g Surówka colesław – 40g
Kompot  – 200 m
 Pierogi z truskawkami (mąka-gluten,) – 150g kompot mix owoców -200ml  
PODWIECZOREKPłatki kukurydziane z
domowym jogurtem
truskawkowym – 100 g
Czekoladowe muffinki buraczano – szpinakowe (pszenica, jaja, mleko) – 60 gWieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g
Masło (mleko)- 4 g
Pasztet z indyka (seler)- 24 g
Pomidor
 Galaretka z żurawiną i
wafelkami ryżowymi –
120 g

12.06 – 16.06.2023

 12.06 – 16.06
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 g
Szynka wieprzowa – 15g
Ogórek kiszony- 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Płatki kukurydziane z suszonymi owocami (30 g) z mlekiem (180 ml) (mleko) Pieczywo mieszane – 20g Ricotta ze szczypiorkiem (mleko) – 15 g Pomidor – 5g
Napar herbaty czarnej z pomarańczą – 180 ml
Chleb pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Paróweczka na ciepło – 34 g
Sos paprykowo – pomidorowy – 10 g
Pomidor – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
 Serek topiony – 10g
Ogórek świeży – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z
sokiem malinowym – 180 ml
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Pasta z makreli z
koperkiem (ryba) – 15 g
Ogórek świeży – 10 g
Napar rumiankowy z
sokiem z cytryny – 180 ml
PRZEKĄSKAJABŁKO – 80gPOMARAŃCZ – 80gBANAN – 80gMARCHEWKA SUROWA – 80gMANDARYNKA – 80g
ZUPAJarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (seler) – 250mlZupa pomidorowa z zacierką (pszenica, jajka, mleko seler) – 250mlKapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki – 250mlKrem z kalafiora zabielany jogurtem naturalnym z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 mlZupa brokułowa z makaronem, (mąka, seler) – 250 ml
II DANIEMakaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g
Kompot  – 200 ml
Paluszki drobiowe w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową – 200g (mąka pszenna – gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny,)
Kompot  – 200 ml
Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g)
(jaja, mleko)
Kasza (gluten) – 40 g
Surówka białej kapusty -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Pierogi z truskawkami (mąka-gluten,) – 150g kompot mix owoców -200ml  
PODWIECZOREKBudyń czekoladowy (mleko) – 60 g
Herbatniki (pszenica, mleko) – 20 g
Kanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g  Panna cotta truskawkowa (mleko) – 60 gSałatka owocowa – 90g Jogurcik naturalny – 100ml Pałeczki kukurydziane -10g
Zmiana wielkości czcionki
Zmiana kontrastu