Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

Przedszkole

16.09 – 20.09.2024
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g,Masło – 5g, Ser żółty (mleko- ser) – 15gSzynka – 15gsałata,pomidor – 8gherbata  – 180mlChleb pszenny (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i serem twarogowym (mleko) – 15gSzynka wieprzowa – 20 gSałata masłowa – 3g
Pomidor – 10 g
Kakao  – 180 ml
Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko)Weka (zboże – gluten) – 20gMasło – 3g,Dżem wiśniowy – 15g
Delikatny napar z melisy z sokiem malinowym – 180 ml
Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Serek topiony (mleko) – 15g
Szynka drobiowa – 20 g
Rzodkiewka – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Chleb żytni (żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Dżem truskawkowy – 20 gKiełki z rzodkiewki – 1g
Delikatny napar z zielonej herbaty  – 180 ml
PRZEKĄSKA  JabłkoSurowa marchewka   MandarynkaBananPrzekąska warzywna
ZUPAZupa ziemniaczana – 250mlZupa ryżowa na mięsku  (ser – mleko, gluten) – 250 mlZupa pomidorowa z makaronem (gluten) – 250mlZupa meksykańska -250mlZupa z soczewicy z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 ml 
II DANIEPotrawka drobiowa z warzywami – 110g Kasza -60g
Kompot  – 200 m 
Filecik drobiowy soute w sosie szpinakowym – 100 g
Ziemniaki – 90 g
Surówka z marchewki z jabłkiem – 60 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Sztuka mięsa w sosie pomidorowym(100 g) (mąka – gluten)
Ziemniaki bite – 60 g
surówka szwedzka -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Eskalopki drobiowe (mleko, mąka-gluten) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Surówka wielowarzywna – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot mix owoców -200ml
PODWIECZOREKKisiel – 80gWieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g
Masło (mleko)- 4 g
Pasztet z indyka (seler)- 24 gPomidor
Szarlotka  – 60gDeser leśny mech (maskarpone – mleko)-  130gWafle ryżowe z masłem, miodem i powidłami – 60g  
23.09 – 27.09.24
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEPłatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko)Weka (zboże – gluten) – 20gMasło – 3g,Twarożek na słodko (ser – mleko) -15g
Delikatny napar z melisy z sokiem
malinowym – 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa z – 15 g
Jajka na twardo plastry – 15g
Pomidor – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180m 
Pieczywo mieszane (mąka – gluten) – 40gMasło (mleko )– 5g, Naleśnik z musem owocowym (mleko jajka) -30gSzynka konserwowa 15g, Sałata masłowa Ogórek kiszony – 8g
Kakao – 180ml
Weka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g,Masło – 5g,szynka wieprzowa – 15gpasztet z indyka – 10gsałata masłowa – 5gpomidor – 8gKakao – 180mlWeka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g,Masło – 5g,Ser żółty (mleko)– 15g , Pasta z ciecierzycy  – 10g
Ogórek kiszony – 5g,Napar z zielonej herbaty – 180ml 
PRZEKĄSKASurowa marchewka – 80gMandarynka – 80gJabłko – 80gBanan – 80g gWarzywa – 80
ZUPAŻurek z ziemniakami  -250mlnKapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki – 250ml Zupa ogórkowa z ryżem- 250mlnZupa jarzynowa (seler) – 250mlBarszcz czerwony z ziemniakami niezabielany – 250 ml
II DANIEKurczak w sosie słodko-kwaśnym – 140g Ryż – 60gkompot – 200mlKluski leniwe  (100 g) z fruzeliną owocową (50 g) (pszenica, jaja, mleko)
Kompot  – 200 ml 
Pulpeciki à la gołąbki z sosem paprykowo – pomidorowymZiemniaki – 90g Surówka z białej kapusty (mleko-jogurt) – 40g 
Kompot  – 200 ml
Kurczak w sosie szpinakowo śmietanowym – 200g ( śmietana 18% z mleka, mąka pszenna – gluten, jajka, ser żółty z mleka, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/Makaron – 90g kompot – 200mlPierogi na słodko z serem (mąka-gluten, mleko – twaróg) – 150g kompot mix owoców -200ml
PODWIECZOREKGalaretka owocowa – 100gKanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18gPomidor – 8gMasło – 5gMus malinowy na jogurcie- 150mlnZawijasy z ciasta francuskiego (ser – mleko) – 100gSmoothie bananowe  – 100gPałki kukurydziane 5g

Szkoła

16.09 – 20.09.2024
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ZUPAZupa ziemniaczana – 250mlZupa ryżowa na mięsku  (ser – mleko, gluten) – 250 mlZupa pomidorowa z makaronem (gluten) – 250mlZupa meksykańska -250mlZupa z soczewicy z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 ml 
II DANIEPotrawka drobiowa z warzywami – 110g Kasza -60g
Kompot  – 200 m 
Filecik drobiowy soute w sosie szpinakowym – 100 g
Ziemniaki – 90 g
Surówka z marchewki z jabłkiem – 60 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Sztuka mięsa w sosie pomidorowym(100 g) (mąka – gluten)
Ziemniaki bite – 60 g
surówka szwedzka -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Eskalopki drobiowe (mleko, mąka-gluten) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Surówka wielowarzywna – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot mix owoców -200ml
23.09 – 27.09.24
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ZUPAŻurek z ziemniakami  -250mlnKapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki – 250ml Zupa ogórkowa z ryżem- 250mlnZupa jarzynowa (seler) – 250mlBarszcz czerwony z ziemniakami niezabielany – 250 ml
II DANIEKurczak w sosie słodko-kwaśnym – 140g Ryż – 60gkompot – 200mlKluski leniwe  (100 g) z fruzeliną owocową (50 g) (pszenica, jaja, mleko)
Kompot  – 200 ml 
Pulpeciki à la gołąbki z sosem paprykowo – pomidorowymZiemniaki – 90g Surówka z białej kapusty (mleko-jogurt) – 40g 
Kompot  – 200 ml
Kurczak w sosie szpinakowo śmietanowym – 200g ( śmietana 18% z mleka, mąka pszenna – gluten, jajka, ser żółty z mleka, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/Makaron – 90g kompot – 200mlPierogi na słodko z serem (mąka-gluten, mleko – twaróg) – 150g kompot mix owoców -200ml