Przedszkole
22.04 – 26.04.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | ||
ŚNIADANIE | Chleb pszenny (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser żółty (mleko- ser) – 15g Szynka wieprzowa – 20 g Pomidor – 10 g Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml | Zupa mleczna z makaronem (gluten, mleko)-180mlPieczywo mieszane – 20gMasło – 5 gSerek topiony – 10 g Ogórek świeży – 10g Napar herbaty czarnej – 180 m | Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Serek na słodko (mleko) – 10 g Szynka wieprzowa – 20 g Rzodkiewka – 10 g Herbata owocowa- 180 ml | Pieczywo mieszane – 40gMasło – 5 g Dżem z czarnej porzeczki – 15 gWędlina drobiowe – 15gOgórek świeży – 10g Napar herbaty czarnej – 180 m | |
PRZEKĄSKA | Marchewka surowa | Gruszka | Pomarańcza | Jabłko | |
ZUPA | Zupa ryżowa (seler) – 250ml | Zupa meksykańska – 250ml | Zupa jarzynowa z natką pietruszki ( seler) – 250ml | Zupa z soczewicy z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 ml | |
II DANIE | Pieczony filet soute z kurczaka 110 g) w sosie śmietanowym (śmietana – mleko) (120 gZiemniaki – 60gSurówka mizeria – 40g Kompot – 200 m | Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot mix owoców -200ml | Kotlety z piersi kurczaka obtoczone w panco- 100gZiemniaki -60gSałatka wielowarzywna – 40g Kompot – 200 m | Pulpety mięsne wieprzowe z sosem pieczeniowym (mąka – gluten, jaja) – 110 g Ziemniaki – 60 g Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | |
PODWIECZOREK | Galaretka owocowa – 60 g | Ciasto ucierane z owocami (pszenica, jaja, mleko) – 60g | Wieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g Masło (mleko)- 4 g Pasztet z indyka (seler)- 24 gPomidor | Deser leśny mech (maskarpone – mleko)- 130g |
29.04 – 03.05.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Weka pszenna (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 gSzynka wieprzowa – 15g Ogórek – 10 g Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml | Zupa mleczna z ryżem (180 ml) (mleko)Chałka – 20gTwarożek waniliowy – 15 g Napar herbaty czarnej z cytryną – 180 ml | Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Wędlina drobiowa – 15 g Jajko na twardo plasterki – 20 g Ogórek świeży – 5 g Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180 ml | Pieczywo mieszana (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Twarożek ze szczypiorkiem (mleko) – 15 gSzynka wieprzowa – 50 g Pomidor – 10 g Kakao- 180ml | |
PRZEKĄSKA | JABŁKO – 80g | MARCHEWKA SUROWA – 80g | BANAN – 80g | MANDARYNKA – 80g | |
ZUPA | Zupa pomidorowa – 250ml | Zupa serowa z grzankami (mleko, gluten) – 250mln | Zupa koperkowa z ryżem, (mąka, ) – 250 ml | Zupa kalafiorowa z ziemniakami – 250ml | |
II DANIE | Kurczak z sosem słodko – kwaśnym(100 g) (seler) – 160gRyż – 80 g Kompot – 200 ml | Paluszki drobiowe w panierce , (pszenica, jaja) – 110 g Ziemniaki – 90 g Marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową – 200g (mąka pszenna – gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny,) Kompot – 200 ml | Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g) (jaja, mleko) Kasza (gluten) – 40 g Surówka białej kapusty -40g Kompot wieloowocowy – 200 ml | |
PODWIECZOREK | Budyń czekoladowy (mleko) – 60 g | Kanapka (mąka – gluten) – 30gSzynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g | Wafle ryżowe z masłem, miodem i powidłami – 60g | Jogurcik naturalny – 100mlPałeczki kukurydziane -10g |
Szkoła
22.04 – 26.04.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ZUPA | Zupa ryżowa (seler) – 250ml | Zupa meksykańska – 250ml | Zupa jarzynowa z natką pietruszki ( seler) – 250ml | Zupa z soczewicy z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 ml | Żurek z ziemniakami z ziemniakami – 250 ml |
II DANIE | Pieczony filet soute z kurczaka 110 g) w sosie śmietanowym (śmietana – mleko) (120 gZiemniaki – 60gSurówka mizeria – 40g Kompot – 200 m | Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot mix owoców -200ml | Kotlety z piersi kurczaka obtoczone w panco- 100gZiemniaki -60gSałatka wielowarzywna – 40g Kompot – 200 m | Pulpety mięsne wieprzowe z sosem pieczeniowym (mąka – gluten, jaja) – 110 g Ziemniaki – 60 g Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Placuszki serowe (mąka-gluten, mleko) – 150g kompot mix owoców -200ml |
29.04 – 03.05.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ZUPA | Zupa pomidorowa – 250ml | Zupa serowa z grzankami (mleko, gluten) – 250mln | Zupa koperkowa z ryżem, (mąka, ) – 250 ml | Zupa kalafiorowa z ziemniakami – 250ml | |
II DANIE | Kurczak z sosem słodko – kwaśnym(100 g) (seler) – 160gRyż – 80 g Kompot – 200 ml | Paluszki drobiowe w panierce , (pszenica, jaja) – 110 g Ziemniaki – 90 g Marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową – 200g (mąka pszenna – gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny,) Kompot – 200 ml | Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g) (jaja, mleko) Kasza (gluten) – 40 g Surówka białej kapusty -40g Kompot wieloowocowy – 200 ml |