Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

Przedszkole

22.04 – 26.04.24
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEK
ŚNIADANIEChleb pszenny (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko- ser) – 15g
Szynka wieprzowa – 20 g
Pomidor – 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Zupa mleczna z makaronem (gluten, mleko)-180mlPieczywo mieszane – 20gMasło – 5 gSerek topiony – 10 g Ogórek świeży – 10g
Napar herbaty czarnej – 180 m
Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Serek na słodko (mleko) – 10 g
Szynka wieprzowa – 20 g
Rzodkiewka – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane – 40gMasło – 5 g Dżem z czarnej porzeczki – 15 gWędlina drobiowe  – 15gOgórek świeży – 10g
Napar herbaty czarnej – 180 m
PRZEKĄSKAMarchewka surowaGruszka Pomarańcza  Jabłko
ZUPAZupa ryżowa (seler) – 250mlZupa meksykańska – 250mlZupa jarzynowa z natką pietruszki ( seler) – 250mlZupa z soczewicy z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 ml
II DANIEPieczony filet soute z kurczaka 110 g) w sosie
śmietanowym (śmietana – mleko) (120 gZiemniaki – 60gSurówka mizeria – 40g
Kompot  – 200 m
Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot mix owoców -200mlKotlety z piersi kurczaka obtoczone w panco- 100gZiemniaki  -60gSałatka wielowarzywna – 40g
Kompot  – 200 m
Pulpety mięsne wieprzowe z sosem pieczeniowym (mąka – gluten, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 60 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
PODWIECZOREKGalaretka owocowa – 60 gCiasto ucierane z owocami (pszenica, jaja, mleko) – 60gWieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g
Masło (mleko)- 4 g
Pasztet z indyka (seler)- 24 gPomidor
Deser leśny mech (maskarpone – mleko)-  130g
29.04 – 03.05.24
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 gSzynka wieprzowa – 15g
Ogórek – 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Zupa mleczna z ryżem (180 ml) (mleko)Chałka – 20gTwarożek waniliowy – 15 g
Napar herbaty czarnej z cytryną – 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
Jajko na twardo plasterki – 20 g
Ogórek świeży – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180 ml
Pieczywo mieszana (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Twarożek ze szczypiorkiem (mleko) – 15 gSzynka wieprzowa – 50 g
Pomidor – 10 g
Kakao- 180ml
PRZEKĄSKAJABŁKO – 80gMARCHEWKA SUROWA – 80gBANAN – 80gMANDARYNKA – 80g 
ZUPAZupa pomidorowa – 250mlZupa serowa z grzankami (mleko, gluten) – 250mlnZupa koperkowa z ryżem, (mąka, ) – 250 mlZupa kalafiorowa z ziemniakami – 250ml
II DANIEKurczak z sosem słodko – kwaśnym(100 g) (seler) – 160gRyż – 80 g
Kompot  – 200 ml
Paluszki drobiowe w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Marchewka z jabłkiem  – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową – 200g (mąka pszenna – gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny,)
Kompot  – 200 ml
Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g)
(jaja, mleko)
Kasza (gluten) – 40 g
Surówka białej kapusty -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
PODWIECZOREKBudyń czekoladowy (mleko) – 60 gKanapka (mąka – gluten) – 30gSzynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5gWafle ryżowe z masłem, miodem i powidłami – 60g  Jogurcik naturalny – 100mlPałeczki kukurydziane -10g 

Szkoła

22.04 – 26.04.24
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ZUPAZupa neapolitańska (seler, ser -mleko) – 250mlZupa kapuśniak ze słodkiej kapusty – 250mlZupa grysikowa z jarzynami z natką pietruszki (zboże – gluten, seler) – 250mlZupa pomidorowa z makaronem (pszenica, jajka, mleko seler) – 250mlBarszcz czerwony z ziemniakami – 250 ml
II DANIEPieczony filet soute z kurczaka 110 g) w sosie
śmietanowym (śmietana – mleko) (120 gZiemniaki – 60gSurówka mizeria – 40g
Kompot  – 200 m
Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot mix owoców -200mlKotlety z piersi kurczaka obtoczone w panco- 100gZiemniaki  -60gSałatka wielowarzywna – 40g
Kompot  – 200 m
Pulpety mięsne wieprzowe z sosem pieczeniowym (mąka – gluten, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 60 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Placuszki serowe (mąka-gluten, mleko) – 150g kompot mix owoców -200ml
29.04 – 03.05.24
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ZUPAZupa pomidorowa – 250mlZupa serowa z grzankami (mleko, gluten) – 250mlnZupa koperkowa z ryżem, (mąka, ) – 250 mlZupa kalafiorowa z ziemniakami – 250ml
II DANIEKurczak z sosem słodko – kwaśnym(100 g) (seler) – 160gRyż – 80 g
Kompot  – 200 ml
Paluszki drobiowe w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Marchewka z jabłkiem  – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową – 200g (mąka pszenna – gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny,)
Kompot  – 200 ml
Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g)
(jaja, mleko)
Kasza (gluten) – 40 g
Surówka białej kapusty -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml