Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

Jadłospis dla przedszkola

11.09 – 15.09.2023

11.09 – 15.09.23
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
 Serek topiony – 10g g
Szynka wieprzowa – 15g
Ogórek kiszony- 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Płatki kukurydziane z suszonymi owocami (30 g) z mlekiem (180 ml) (mleko) Pieczywo mieszane – 20g Dzem śliwkowy – 15 g Napar herbaty czarnej z pomarańczą – 180 mlChleb pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Paróweczka na ciepło – 34 g
Sos paprykowo – pomidorowy – 10 g
Pomidor – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
  Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15
Ogórek świeży – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z
sokiem malinowym – 180 ml
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Serek z rzodkiewką (mleko – twaróg) – 15 g
Ogórek świeży – 10 g
Napar rumiankowy z
sokiem z cytryny – 180 ml
PRZEKĄSKAMARCHEWKA SUROWAPOMARAŃCZJABŁKOBANANMANDARYNKA
ZUPAZupa jarzynowa (seler)– 250mlZupa ryżowa na mięsku) – 250mlKapuśniak z ziemniakami – 250mlZupa brokułowa (pszenica, mleko, ) – 250 mlZupa koperkowa z tartym ciastem, (mąka, ) – 250 ml
II DANIEMakaron (80g) z serem twarogowym (mleko)
Kompot  – 200 ml
Eskalopki drobiowe (mleko, mąka) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Kluski leniwe  (100 g) z fruzeliną owocową (50 g) (pszenica, jaja, mleko)
Kompot  – 200 ml
Pulpeciki wieprzowe z marchewką (110 g) w sosie pomidorowym 50g)
(jaja, mleko)
Kluski śląskie (jaja) – 40 g
Ogórek kiszony -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Pierogi z farszem ruskim  (mąka-gluten,) – 150g kompot mix owoców -200ml  
PODWIECZOREKBudyń czekoladowy (mleko) – 60 g
Herbatniki (pszenica, mleko) – 20 g
Kanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g  Jabłka pieczone nadziewane dżemem – 90gPanna cotta truskawkowa (mleko) – 60 g Sałatka owocowa – 100ml Pałeczki kukurydziane -10g

18.09 – 22.09.2023

 18.09 – 22.09.23
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 g
Szynka wieprzowa – 15g
Ogórek kiszony- 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Zupa mleczna z ryżem (180 ml) (mleko) Chałka – 20g Twarożek waniliowy – 15 g
Napar herbaty czarnej z pomarańczą – 180 ml
Pieczywo mieszana (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ricotta ze szczypiorkiem (mleko) – 15 g
Ser żółty – 50 g
Pomidor – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
 Serek topiony – 10g
Ogórek świeży – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z
sokiem malinowym – 180 ml
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Kanapka z jajkiem gotowanym i – 15 g
Ogórek świeży – 10 g
Papryka do chrupania – 15g
Napar rumiankowy z
sokiem z cytryny – 180 ml
PRZEKĄSKAJABŁKO – 80gPOMARAŃCZ – 80gBANAN – 80gMARCHEWKA SUROWA – 80gMANDARYNKA – 80g
ZUPAKapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki – 250mlZupa pomidorowa z zacierką (pszenica, jajka, mleko seler) – 250mlJarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (seler) – 250mlKrem z kalafiora zabielany jogurtem naturalnym z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 mlZupa brokułowa z makaronem, (mąka, seler) – 250 ml
II DANIEMakaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g
Kompot  – 200 ml
Paluszki drobiowe w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Mizeria (śmietana – mleko) – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową – 200g (mąka pszenna – gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny,)
Kompot  – 200 ml
Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g)
(jaja, mleko)
Kasza (gluten) – 40 g
Surówka białej kapusty -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Pierogi z truskawkami (mąka-gluten,) – 150g kompot mix owoców -200ml  
PODWIECZOREKKisiel wiśniowy – 60g
Biszkopty (pszenica, mleko) – 20 g
Kanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g  Nektarynka – 30g ciasto ucierane – 60gSzarlotka – 60g Jogurcik owocowy – 100ml Pałeczki kukurydziane -10g
Zmiana wielkości czcionki
Zmiana kontrastu