Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

26.02 -01. 03.2024

26.02 – 01.03
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 g
Szynka wieprzowa – 15g
Ogórek kiszony- 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Płatki kukurydziane z suszonymi owocami (30 g) z mlekiem (180 ml) (mleko) Pieczywo mieszane – 20g Twarożek ze szczypiorkiem (mleko) – 15 g Pomidor – 5g
Napar herbaty czarnej z pomarańczą – 180 ml
Chleb pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Paróweczka na ciepło – 34 g
Sos paprykowo – pomidorowy – 10 g
Pomidor – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
 Serek topiony – 10g
Ogórek świeży – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z
sokiem malinowym – 180 ml
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Pasta z makreli z
koperkiem (ryba) – 15 g
Ogórek świeży – 10 g
Napar rumiankowy z
sokiem z cytryny – 180 ml
PRZEKĄSKAJABŁKOPOMARAŃCZBANANMARCHEWKA SUROWAMANDARYNKA
ZUPAJarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (seler) – 250mlZupa pomidorowa z makaronem (pszenica, jajka, mleko seler) – 250mlZupa krupnik z kaszą i ziemniakami (zboże – gluten, seler) – 250 mlRosół z makaronem (mąka – gluten) – 250mlZupa ziemniaczana (seler) – 250 ml
II DANIEMakaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g
Kompot  – 200 ml
Paluszki drobiowe w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Kluski leniwe  (100 g) z fruzeliną owocową (50 g) (pszenica, jaja, mleko)
Kompot  – 200 ml
Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g)
(jaja, mleko)
Kasza (gluten) – 40 g
Surówka białej kapusty -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Pierogi z truskawkami (mąka-gluten,) – 150g kompot mix owoców -200ml  
PODWIECZOREKKisiel – 60 gKanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g  Ryż zapiekany z musem jabłkowym – 90gPanna cotta truskawkowa (mleko) – 60 g Jogurcik owocowy – 100ml Pałeczki kukurydziane -10g

04.03 – 08.03.2024

04.03 – 08.03.24
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
 Serek z rzodkiewką  (mleko)– 10g g
Szynka wieprzowa – 15g
Ogórek kiszony- 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (mleko) Pieczywo mieszane – 20g Dżem z czarnej porzeczki – 15 g Napar herbaty czarnej z pomarańczą – 180 mlChleb pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Jajka plastry   – 15 g
Pasta z zielonego groszku i suszonych pomidorów – 10 g
Szczypiorek – 5 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
 Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15
Ogórek kiszony – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z
sokiem malinowym – 180 ml
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Łosoś wędzony (ryba) – 15 g
Pomidor – 10 g
Kakao (mleko) – 180 ml
PRZEKĄSKAMARCHEWKA SUROWAPOMARAŃCZJABŁKOBANANMANDARYNKA
ZUPAZupa żurek z ziemniakami (mąka -gluten) – 250ml  Zupa serowa z grzankami (gluten, śmietana -mleko) – 250mlZupa jarzynowa (seler) – 250 mlZupa brokułowa (pszenica, mleko, ) – 250 mlZupa koperkowa z tartym ciastem, (mąka, ) – 250 ml
II DANIEMakaron (80g) z serem twarogowym (mleko)
Kompot  – 200 ml
Eskalopki drobiowe (mleko, mąka-gluten) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Poruchy (100 g) z polewą jogurtową (50 g) (pszenica, jaja, mleko)
Kompot  – 200 ml
Medalion drobiowy (100 g (jaja, bułka tarta – gluten)
Ziemniaki – 40 g
Surówka wielowarzywna -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Pierogi z farszem ruskim  (mąka-gluten,) – 150g kompot mix owoców -200ml  
PODWIECZOREKBudyń czekoladowy (mleko) – 60gKanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g  Sałatka owocowa – 80gPanna cotta truskawkowa (mleko) – 60 g Dwuskładnikowa galaretka owocowa i mleczka kokosowego – 80g
Zmiana wielkości czcionki
Zmiana kontrastu