Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

Jadłospis dla przedszkola

16.01 – 20.01.2023

16.01 – 20.01
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasztet drobiowy (jaja, seler) – 15 g
Szynka wieprzowa – 15g
Ogórek – 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Płatki kukurydziane z suszonymi owocami (30 g) z mlekiem (180 ml) (mleko) Twarożek na słodko – 15g
Napar herbaty czarnej z pomarańczą – 180 m
Chleb pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Paróweczka na ciepło – 34
g
Sos paprykowo – pomidorowy – 10 g
Pomidor – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
Dżem z czarnej porzeczki – 15 g
Ogórek świeży – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180 m
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Pasta z pieczonego łososia z koperkiem (ryba) – 15 g
Ogórek świeży – 10 g
Napar rumiankowy z
sokiem z cytryny – 180 ml
PRZEKĄSKAMarchewka surowa – 80gPomarańcz  – 80gJabłko – 80gMandarynka – 80 gBanan – 80g
ZUPAZupa kalafiorowa z makaronem, (pszenica) – 250 mKrem z zielonego groszku i brukselki z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 mlBarszcz czerwony z ziemniakami niezabielany  – 250 ml  Zupa grysikowa – 250 mlZupa pomidorowa z ryżem (seler) – 250 m   25.04
II DANIEGulasz z indyka z warzywami – 110g z kaszą -60g Surówka z gotowanej czerwonej kapusty – 40g
Kompot  – 200 m
Pulpeciki à la gołąbki z sosem paprykowo – pomidorowym Ziemniaki – 90g Surówka wielowarzywna – 40g  
Kompot wieloowocowy – 200 ml
ziemniaki
Ryż zapiekany (100 g) z jabłkiem z nutą cynamonu i kardamonu polany jogurtem greckim (120 g)Pierogi z mięsem (mąka-gluten, twaróg-mleko) – 150g   kompot mix owoców -200mlPaluszki rybne z fileta panierowane – 100 g Ziemniaki – 90 g Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką– 40 g
PODWIECZOREKGalaretka z owocami  – 60 g Pałeczki kukurydziane – 20 gKakaowe ciasto marchewkowe z
mielonymi pestkami słonecznika (pszenica, jaja, mleko) – 60 g
Kanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5gJogurcik owocowy – 100ml Pałeczki kukurydziane -10gSałatka owocowa – 100g

23.01 – 27.01.2023

23.01 – 27.01
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEChleb pszenny (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko- ser) – 15g
Szynka wieprzowa – 20 g
Pomidor – 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Pieczywo mieszane – 40g Masło – 5 g Wędlina drobiowe  – 15g Serek topiony – 15 g Ogórek świeży – 10g
Napar herbaty czarnej – 180 m
Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko) Weka (zboże – gluten) – 20g Masło – 3g, Twarożek na słodko (ser – mleko) -15g
Delikatny napar z melisy z sokiem
malinowym – 180 ml
Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Jajko na twardo – 20 g
Sos jogurtowy ze szczypiorkiem (mleko) – 10 g
Szynka wieprzowa – 20 g
Rzodkiewka – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Chleb żytni (żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Pasta serowo – rybna (twaróg – mleko, ryba) – 20 g
 Delikatny napar z zielonej herbaty  – 180 ml
PRZEKĄSKAJabłkoPomarańczaBananSurowa marchewkaMandarynka
ZUPAZupa ziemniaczana z warzywami (zboże – gluten) – 250 mlZupa wielowarzywna z ziemniakami zabielana jogurcikiem naturalnym( mleko, seler) – 250 mlTradycyjna zupa pomidorowa z zacierką (pszenica, jaja, mleko, seler) – 250 mŻurek z ziemniakami (mąka – gluten) – 250mlZupa ogórkowa z ryżem – 250ml    
II DANIEMakaron (80g) z serem twarogowym (mleko)
Kompot  – 200 m
Potrawka z kurczaka z warzywami- 110g z kaszą -60g Surówka z gotowanej czerwonej kapusty – 40g
Kompot  – 200 m
Sznycelek wieprzowo (100 g) (jaja, bułka – gluten)
Ziemniaki bite – 60 g
Surówka z kapusty zasmażanej -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Serowe placuszki waniliowe z posypką (mleko – ser, mleko – jogurcik) – 160g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Paluszki rybne z fileta panierowane – 100 g Ziemniaki – 90 g Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką– 40 g
PODWIECZOREKBanan -120g Pieczywo chrupkie – 15gSzarlotka z jabłkami – 60gWieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g
Masło (mleko)- 4 g
Pasztet z indyka (seler)- 24 g
Pomidor
Budyń waniliowy z brzoskwinią (mleko)– 100gCzekoladowe muffinki buraczano – szpinakowe (pszenica, jaja, mleko) – 60 g
Zmiana wielkości czcionki
Zmiana kontrastu