Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

JADŁOSPIS 03.10 – 07.10.2022

03.10 – 07.10
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 g
Szynka wieprzowa – 15g
Ogórek kiszony- 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Płatki kukurydziane z suszonymi owocami (30 g) z mlekiem (180 ml) (mleko) Pieczywo mieszane – 20g Ricotta ze szczypiorkiem (mleko) – 15 g Pomidor – 5g
Napar herbaty czarnej z pomarańczą – 180 m
Chleb pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Paróweczka na ciepło – 34 g
Sos paprykowo – pomidorowy – 10 g
Pomidor – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa z bobrownika – 15 g
 Serek topiony – 10g
Ogórek świeży – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z
sokiem malinowym – 180 m
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Pasta z pieczonego łososia z
koperkiem (ryba) – 15 g
Ogórek świeży – 10 g
Napar rumiankowy z
sokiem z cytryny – 180 ml
PRZEKĄSKAMarchewka surowaMandarynkaJabłkobananPomarańcza
ZUPAZupa ziemniaczana z warzywami, (seler)
– 250 m
Tradycyjna zupa pomidorowa z zacierką (pszenica, jaja, mleko, seler) – 250 mKrem z dyni zabielany jogurtem naturalnym z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 mlZupa brokułowa z małą muszelką, (maka, seler) – 250 mOgórkowa z ryżem ( mleko, seler) – 250 m  
II DANIEMakaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g
Kompot  – 200 m
Schabowy w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Kluski leniwe  (100 g) z fruzeliną owocową (50 g) (pszenica, jaja, mleko)
Kompot  – 200 m
Pulpeciki wieprzowe z marchewką (110 g) w sosie pomidorowym 50g)
(jaja, mleko)
Kluski śląskie (jaja) – 40 g
Surówka szwedzka z kiszonych ogórków z papryką, -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Ryba panierowana (bulka –gluten, jajko) – 110g Ziemniaki 90g, Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem – 40g,  kompot – 200ml
PODWIECZOREKBudyń czekoladowy z owocami (mleko) – 60 g
Herbatniki (pszenica, mleko) – 20 g
Kakaowe ciasto marchewkowe z
mielonymi pestkami dyni i słonecznika (pszenica, jaja, mleko) – 60 g
Sałatka owocowa – 90g Herbatniki (pszenica, mleko) – 20 gJogurcik naturalny – 100ml Pałeczki kukurydziane -10gPanna cotta truskawkowa (mleko) – 60 g

JADŁOSPIS 10.10 – 14.10.2022

10.10 – 14.10
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g, Masło – 5g, Ser żółty (mleko) – 15g szynka wieprzowa – 15g sałata, pomidor – 8g herbata owocowa – 180ml  Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko) Weka (zboże – gluten) – 20g Masło – 3g, Powidła -15gPieczywo mieszane (mąka – gluten) – 40g Masło (mleko )– 5g, Pomidor  – 8g Pasztet z indyka – 15g, Szynka konserwowa 15g, Sałata masłowa Napar z melisy z sokiem malinowym – 180mlPieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa z – 15 g
Serek ze szczypiorkiem (mleko) – 15 g
Ogórek świeży – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180m
Weka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g, Masło – 5g, Ser żółty (mleko)– 15g , Pasta łosoś norweski plastry (ryby) – 10g Ogórek – 5g, Napar z zielonej herbaty – 180ml
PRZEKĄSKASurowa marchewka – 80gMandarynka – 80gJabłko – 80gPomarańcza – 80gBanan – 80g
ZUPAŻurek z ziemniakami (mąka – gluten) – 250ml  Krem z marchewki zabielany jogurtem z grzankami i natką pietruszki (mąka – gluten, mleko – jogurt) – 250mlZupa rosół z natką pietruszki i makaronem (zboże – gluten, seler) – 250mlZupa z jarzynowa neapolitańska z ziemniakami, serem (ser z mleka, seler) – 250 ml  Zupa koperkowa z tartym ciastem i natką pietruszki – 250ml
II DANIEKurczak w sosie słodko-kwaśnym – 140g Ryż – 60g kompot – 200mlPieczeń rzymska z sosem pomidorowym – 100g, ziemniaki – 90g surówka z czerwonej kapusty – 60 gKluski na parze z nadzieniem – 140g  i musem jogurtowym – 40g, kompot – 200mlŁazanki z kapusta i mięsem – 180g   kompot mix owoców – 200mlPierogi z truskawkami (mąka-gluten,) – 150g z jogurcikiem naturalnym (mleko) – 20g kompot mix owoców -200ml  
PODWIECZOREKBanan – 120g pieczywo chrupkie – 15gKakaowe ciasto marchewkowe z mielonymi pestkami dyni i słonecznika (pszenica, jaja, mleko) – 60 g  Ciasto tarte owocowe –  100gGalaretka owocowa z kawałkami ananasa – 100gJogurcik naturalny (mleko) – 100ml Pałki kukurydziane 15g
Zmiana wielkości czcionki
Zmiana kontrastu