Przedszkole
03.02 – 07.02.2025 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Chleb pszenny (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser żółty (mleko- ser) – 15g Szynka wieprzowa – 20 g Pomidor – 10 g Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml | Zupa mleczna z makaronem (gluten, mleko)-180mlPieczywo mieszane – 20gMasło – 5 gPasztet z indyka – 10 g Ogórek kiszony – 10g Napar herbaty czarnej – 180 m | Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Serek na słodko (mleko) – 10 g Szynka wieprzowa – 20 g pomidor – 10 g Herbata owocowa- 180 ml | Pieczywo mieszane – 40gMasło – 5 g Dżem z czarnej porzeczki – 15 gWędlina drobiowe – 15gPomidor – 10g kakao – 180 m | Weka pszenna (pszenica-gluten) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser żółty (mleko) – 20 g Pasta z makreli z koperkiem (ryba) – 15 g Ogórek świeży – 10 gNapar rumiankowy z sokiem z cytryny – 180 ml |
PRZEKĄSKA | Marchewka surowa | Banan | Jabłko | Mini ciasteczka | Mix warzyw |
ZUPA | Zupa jarzynowa – 250ml | Krem z marchwi z grzankami (gluten)– 250ml | Zupa pomidorowa z zacierką – 250mln | Zupa rosół z makaronem 9selar0 – 250 ml | Zupa ziemniaczana -250ml |
II DANIE | Wieprzowina duszona z sosem własnym własnym (mąka – gluten, jaja) – 110 g Ziemniaki – 60 g Surówka z białej kapusty – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Kotlecik panierowany z piersi kurczaka – 100gZiemniaki -60gSurówka marchewka z groszkiem na ciepło – 40g Kompot – 200 m | Knedle ze śliwkami z jogurtem (mąka – gluten) Kompot – 200 m | Makaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g Kompot – 200 ml | Placuszki serowe (mąka-gluten, mleko) – 150g kompot mix owoców -200ml |
PODWIECZOREK | Budyń czekoladowy – 60 g | Ciasto ucierane z owocami (pszenica, jaja, mleko) – 60g | Wieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g Masło (mleko)- 4 g Pasztet z indyka (seler)- 24 gPomidor | Wafle ryżowe z masłem, miodem i powidłami – 60g | Kefir naturalny – 100g Chrupki ryżowe – 5g |
10.02 – 14.02.2025r. | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Weka pszenna (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser gouda plastry(mleko) – 15 gSzynka wieprzowa – 15g Ogórek – 10 g Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml | Zupa mleczna z ryżem (180 ml) (mleko)Pasztet z indyka (jaka, seler) – 15 g Napar herbaty czarnej z cytryną – 180 ml | Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Wędlina drobiowa – 15 g Jajko na twardo plastry – 20gPomidor – 5 g Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180 ml | Pieczywo mieszana (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Pasta z awokado, świeżego ogórka ze szczypiorkiem – 15 gSzynka wieprzowa – 50 g Ogórek – 10 g Kakao- 180ml | Weka pszenna (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser żółty (mleko) – 20 g Kanapka z łososiem – 15 g Ogórek świeży – 10 gNapar rumiankowy z sokiem z cytryny – 180 ml |
PRZEKĄSKA | JABŁKO – 80g | MARCHEWKA SUROWA – 80g | BANAN – 80g | MINI CIASTECZKA – 80g | Przekąska warzywna – 80g |
ZUPA | Zupa krupnik z ziemniakami – 250m | Zupa porowa z ziemniakami – 250mln | Zupa serowa z grzankami (mąka – gluten, mleko) – 250ml | Zupa grysikowa na rosole – 250mln | Zupa żurek z ziemniakami – 250 ml |
II DANIE | Makaron (80 g) z serem(100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g Kompot – 200 ml | Gulasz drobiowy z warzywami – 110gKasza jęczmienna -60gSurówka z białej kapusty – 40gKompot – 200mln | Paluszki drobiowe w panierce , (pszenica, jaja) – 110 g Ziemniaki – 90 g Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot – 200 ml | Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g) (jaja, mleko) Ziemniaki – 40 g Surówka z czerwonej gotowanej kapusty -40g Kompot – 200 ml | Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot -200ml |
PODWIECZOREK | Galaretka – 60 g | Kanapka (mąka – gluten) – 30gSzynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g | Jabłka pieczone nadziewane dżemem – 80g | Szarlotka – 60g | Jogurcik naturalny z musli – 100ml |
Szkoła
03.02 – 07.02.2025 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ZUPA | Zupa jarzynowa – 250ml | Krem z marchwi z grzankami (gluten)– 250ml | Zupa pomidorowa z zacierką – 250mln | Zupa rosół z makaronem 9selar0 – 250 ml | Zupa ziemniaczana -250ml |
II DANIE | Wieprzowina duszona z sosem własnym własnym (mąka – gluten, jaja) – 110 g Ziemniaki – 60 g Surówka z białej kapusty – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Kotlecik panierowany z piersi kurczaka – 100gZiemniaki -60gSurówka marchewka z groszkiem na ciepło – 40g Kompot – 200 m | Knedle ze śliwkami z jogurtem (mąka – gluten) Kompot – 200 m | Makaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g Kompot – 200 ml | Placuszki serowe (mąka-gluten, mleko) – 150g kompot mix owoców -200ml |
10.02 – 14.02.2025r. | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ZUPA | Zupa krupnik z ziemniakami – 250m | Zupa porowa z ziemniakami – 250mln | Zupa serowa z grzankami (mąka – gluten, mleko) – 250ml | Zupa grysikowa na rosole – 250mln | Zupa żurek z ziemniakami – 250 ml |
II DANIE | Makaron (80 g) z serem(100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g Kompot – 200 ml | Gulasz drobiowy z warzywami – 110gKasza jęczmienna -60gSurówka z białej kapusty – 40gKompot – 200mln | Paluszki drobiowe w panierce , (pszenica, jaja) – 110 g Ziemniaki – 90 g Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot – 200 ml | Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g) (jaja, mleko) Ziemniaki – 40 g Surówka z czerwonej gotowanej kapusty -40g Kompot – 200 ml | Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot -200ml |