Przedszkole
16.09 – 20.09.2024 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Weka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g,Masło – 5g, Ser żółty (mleko- ser) – 15gSzynka – 15gsałata,pomidor – 8gherbata – 180ml | Chleb pszenny (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i serem twarogowym (mleko) – 15gSzynka wieprzowa – 20 gSałata masłowa – 3g Pomidor – 10 g Kakao – 180 ml | Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko)Weka (zboże – gluten) – 20gMasło – 3g,Dżem wiśniowy – 15g Delikatny napar z melisy z sokiem malinowym – 180 ml | Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Serek topiony (mleko) – 15g Szynka drobiowa – 20 g Rzodkiewka – 10 g Herbata owocowa- 180 ml | Chleb żytni (żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser żółty (mleko) – 20 g Dżem truskawkowy – 20 gKiełki z rzodkiewki – 1g Delikatny napar z zielonej herbaty – 180 ml |
PRZEKĄSKA | Jabłko | Surowa marchewka | Mandarynka | Banan | Przekąska warzywna |
ZUPA | Zupa ziemniaczana – 250ml | Zupa ryżowa na mięsku (ser – mleko, gluten) – 250 ml | Zupa pomidorowa z makaronem (gluten) – 250ml | Zupa meksykańska -250ml | Zupa z soczewicy z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 ml |
II DANIE | Potrawka drobiowa z warzywami – 110g Kasza -60g Kompot – 200 m | Filecik drobiowy soute w sosie szpinakowym – 100 g Ziemniaki – 90 g Surówka z marchewki z jabłkiem – 60 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Sztuka mięsa w sosie pomidorowym(100 g) (mąka – gluten) Ziemniaki bite – 60 g surówka szwedzka -40g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Eskalopki drobiowe (mleko, mąka-gluten) – 110 g Ziemniaki – 90 g Surówka wielowarzywna – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot mix owoców -200ml |
PODWIECZOREK | Kisiel – 80g | Wieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g Masło (mleko)- 4 g Pasztet z indyka (seler)- 24 gPomidor | Szarlotka – 60g | Deser leśny mech (maskarpone – mleko)- 130g | Wafle ryżowe z masłem, miodem i powidłami – 60g |
23.09 – 27.09.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko)Weka (zboże – gluten) – 20gMasło – 3g,Twarożek na słodko (ser – mleko) -15g Delikatny napar z melisy z sokiem malinowym – 180 ml | Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Wędlina drobiowa z – 15 g Jajka na twardo plastry – 15g Pomidor – 5 g Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180m | Pieczywo mieszane (mąka – gluten) – 40gMasło (mleko )– 5g, Naleśnik z musem owocowym (mleko jajka) -30gSzynka konserwowa 15g, Sałata masłowa Ogórek kiszony – 8g Kakao – 180ml | Weka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g,Masło – 5g,szynka wieprzowa – 15gpasztet z indyka – 10gsałata masłowa – 5gpomidor – 8gKakao – 180ml | Weka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g,Masło – 5g,Ser żółty (mleko)– 15g , Pasta z ciecierzycy – 10g Ogórek kiszony – 5g,Napar z zielonej herbaty – 180ml |
PRZEKĄSKA | Surowa marchewka – 80g | Mandarynka – 80g | Jabłko – 80g | Banan – 80g g | Warzywa – 80 |
ZUPA | Żurek z ziemniakami -250mln | Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki – 250ml | Zupa ogórkowa z ryżem- 250mln | Zupa jarzynowa (seler) – 250ml | Barszcz czerwony z ziemniakami niezabielany – 250 ml |
II DANIE | Kurczak w sosie słodko-kwaśnym – 140g Ryż – 60gkompot – 200ml | Kluski leniwe (100 g) z fruzeliną owocową (50 g) (pszenica, jaja, mleko) Kompot – 200 ml | Pulpeciki à la gołąbki z sosem paprykowo – pomidorowymZiemniaki – 90g Surówka z białej kapusty (mleko-jogurt) – 40g Kompot – 200 ml | Kurczak w sosie szpinakowo śmietanowym – 200g ( śmietana 18% z mleka, mąka pszenna – gluten, jajka, ser żółty z mleka, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/Makaron – 90g kompot – 200ml | Pierogi na słodko z serem (mąka-gluten, mleko – twaróg) – 150g kompot mix owoców -200ml |
PODWIECZOREK | Galaretka owocowa – 100g | Kanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18gPomidor – 8gMasło – 5g | Mus malinowy na jogurcie- 150mln | Zawijasy z ciasta francuskiego (ser – mleko) – 100g | Smoothie bananowe – 100gPałki kukurydziane 5g |
Szkoła
16.09 – 20.09.2024 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ZUPA | Zupa ziemniaczana – 250ml | Zupa ryżowa na mięsku (ser – mleko, gluten) – 250 ml | Zupa pomidorowa z makaronem (gluten) – 250ml | Zupa meksykańska -250ml | Zupa z soczewicy z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 ml |
II DANIE | Potrawka drobiowa z warzywami – 110g Kasza -60g Kompot – 200 m | Filecik drobiowy soute w sosie szpinakowym – 100 g Ziemniaki – 90 g Surówka z marchewki z jabłkiem – 60 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Sztuka mięsa w sosie pomidorowym(100 g) (mąka – gluten) Ziemniaki bite – 60 g surówka szwedzka -40g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Eskalopki drobiowe (mleko, mąka-gluten) – 110 g Ziemniaki – 90 g Surówka wielowarzywna – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot mix owoców -200ml |
23.09 – 27.09.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ZUPA | Żurek z ziemniakami -250mln | Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki – 250ml | Zupa ogórkowa z ryżem- 250mln | Zupa jarzynowa (seler) – 250ml | Barszcz czerwony z ziemniakami niezabielany – 250 ml |
II DANIE | Kurczak w sosie słodko-kwaśnym – 140g Ryż – 60gkompot – 200ml | Kluski leniwe (100 g) z fruzeliną owocową (50 g) (pszenica, jaja, mleko) Kompot – 200 ml | Pulpeciki à la gołąbki z sosem paprykowo – pomidorowymZiemniaki – 90g Surówka z białej kapusty (mleko-jogurt) – 40g Kompot – 200 ml | Kurczak w sosie szpinakowo śmietanowym – 200g ( śmietana 18% z mleka, mąka pszenna – gluten, jajka, ser żółty z mleka, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/Makaron – 90g kompot – 200ml | Pierogi na słodko z serem (mąka-gluten, mleko – twaróg) – 150g kompot mix owoców -200ml |