Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

11.03 -15. 03.2024

 11.03 – 15.03.24
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEChleb pszenny (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
 Ser żółty (mleko- ser) – 15g
Szynka wieprzowa – 20 g
Pomidor – 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Zupa mleczna z makaronem (gluten, mleko)-180ml Pieczywo mieszane – 20g Masło – 5 g Serek topiony – 10 g Ogórek świeży – 10g
Napar herbaty czarnej – 180 m
Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Serek na słodko (mleko) – 10 g
Szynka wieprzowa – 20 g
Rzodkiewka – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane – 40g Masło – 5 g Powidła śliwkowe – 15 g Wędlina drobiowe  – 15g Ogórek świeży – 10g
Napar herbaty czarnej – 180 m
Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko) Weka (zboże – gluten) – 20g Masło – 3g, Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jajko,) – 20 g
Delikatny napar z melisy z sokiem
malinowym – 180 ml
PRZEKĄSKAMarchewka surowaGruszkaPomarańcza  JabłkoMandarynka
ZUPAZupa neapolitańska (seler, ser -mleko) – 250ml  Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty – 250ml Zupa grysikowa z jarzynami z natką pietruszki (zboże – gluten, seler) – 250ml  Zupa pomidorowa z makaronem (pszenica, jajka, mleko seler) – 250mlBarszcz czerwony z ziemniakami – 250 ml
II DANIEPieczony filet soute z kurczaka 110 g) w sosie
śmietanowym (śmietana – mleko) (120 g Ziemniaki – 60g Surówka colesław – 40g
Kompot  – 200 m
Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20g kompot mix owoców -200mlKotlety z piersi kurczaka obtoczone w ziarnie sezamu- 100g Ryż  -60g Sałatka wielowarzywna – 40g
Kompot  – 200 m
Pulpety mięsne wieprzowe z sosem koperkowym (mąka – gluten, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 60 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Pierogi z truskawkami (mąka-gluten,) – 150g kompot mix owoców -200ml  
PODWIECZOREKKisiel owocowy – 60 g  Szarlotka z jabłkami – 60gWieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g
Masło (mleko)- 4 g
Pasztet z indyka (seler)- 24 g
Pomidor
Deser leśny mech (maskarpone – mleko)-  130gKefir naturalny  – 100g  Chrupki ryżowe – 5g

18.03 – 22.03.2024

 18.03-22.03.24
 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 g
Szynka wieprzowa – 15g
Ogórek kiszony- 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Zupa mleczna z ryżem (180 ml) (mleko) Chałka – 20g Twarożek waniliowy – 15 g
Napar herbaty czarnej z cytryną – 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
 Jajko na twardo – 20 g
Sos jogurtowy ze szczypiorkiem (mleko) – 10 g
Ogórek świeży – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180 ml
Pieczywo mieszana (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ricotta ze szczypiorkiem (mleko) – 15 g
Szynka wieprzowa – 50 g
Pomidor – 10 g
Kakao- 180ml
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Kanapka z łososiem – 15 g
Ogórek świeży – 10 g
Napar rumiankowy z
sokiem z cytryny – 180 ml
PRZEKĄSKAJABŁKO – 80gPOMARAŃCZ – 80gBANAN – 80gMARCHEWKA SUROWA – 80gMANDARYNKA – 80g
ZUPAZupa ziemniaczana – 250mlZupa brokułowa z makaronem, (mąka, seler) – 250 mlZupa meksykańska – 250mlZupa z soczewicy z grzankami (pszenica, mleko, seler) – 250 mlŻurek z ziemniakami (gluten) – 250 ml
II DANIEKurczak z sosem słodko – kwaśnym(100 g) (seler) – 160g Ryż – 80 g
Kompot  – 200 ml
Paluszki drobiowe w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Marchewka z jabłkiem  – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową – 200g (mąka pszenna – gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny,)
Kompot  – 200 ml
Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g)
(jaja, mleko)
Kasza (gluten) – 40 g
Surówka białej kapusty -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Pierogi na słodko z serem (mąka-gluten, mleko – twaróg) – 150g kompot mix owoców -200ml  
PODWIECZOREKBudyń czekoladowy (mleko) – 60 g  Kanapka (mąka – gluten) – 30g Szynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g  Wafle ryżowe z masłem, miodem i powidłami – 60g   Ciasto ucierane z owocami (pszenica, jaja, mleko) – 60 Jogurcik owocowy – 100ml Pałeczki kukurydziane -10g