Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

Przedszkole

03.02 – 07.02.2025
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEChleb pszenny (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko- ser) – 15g
Szynka wieprzowa – 20 g
Pomidor – 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Zupa mleczna z makaronem (gluten, mleko)-180mlPieczywo mieszane – 20gMasło – 5 gPasztet z indyka – 10 g Ogórek kiszony – 10g
Napar herbaty czarnej – 180 m
Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Serek na słodko (mleko) – 10 g
Szynka wieprzowa – 20 g
pomidor  – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Pieczywo mieszane – 40gMasło – 5 g Dżem z czarnej porzeczki – 15 gWędlina drobiowe  – 15gPomidor – 10g
kakao – 180 m
Weka pszenna (pszenica-gluten) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Pasta z makreli z
koperkiem (ryba) – 15 g
Ogórek świeży – 10 gNapar rumiankowy z
sokiem z cytryny – 180 ml
PRZEKĄSKAMarchewka surowaBanan  JabłkoMini ciasteczka Mix warzyw 
ZUPAZupa jarzynowa – 250mlKrem z marchwi z grzankami (gluten)– 250ml  Zupa pomidorowa z zacierką – 250mlnZupa rosół z makaronem 9selar0 – 250 mlZupa ziemniaczana -250ml
II DANIEWieprzowina duszona z sosem własnym własnym (mąka – gluten, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 60 g Surówka z białej kapusty – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Kotlecik panierowany z piersi kurczaka  – 100gZiemniaki  -60gSurówka marchewka  z groszkiem na ciepło – 40g
Kompot  – 200 m
Knedle ze śliwkami z jogurtem (mąka – gluten)
Kompot  – 200 m
Makaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g
Kompot  – 200 ml 
Placuszki serowe (mąka-gluten, mleko) – 150g kompot mix owoców -200ml
PODWIECZOREKBudyń czekoladowy – 60 gCiasto ucierane z owocami (pszenica, jaja, mleko) – 60gWieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g
Masło (mleko)- 4 g
Pasztet z indyka (seler)- 24 gPomidor
Wafle ryżowe z masłem, miodem i powidłami – 60g  Kefir naturalny  – 100g  Chrupki ryżowe – 5g
10.02 – 14.02.2025r.
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser gouda plastry(mleko) – 15 gSzynka wieprzowa – 15g
Ogórek – 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Zupa mleczna z ryżem (180 ml) (mleko)Pasztet z indyka (jaka, seler) – 15 g
Napar herbaty czarnej z cytryną – 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
Jajko na twardo plastry – 20gPomidor – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180 ml
Pieczywo mieszana (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasta z awokado, świeżego ogórka ze szczypiorkiem – 15 gSzynka wieprzowa – 50 g
Ogórek – 10 g
Kakao- 180ml
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Kanapka z łososiem – 15 g
Ogórek świeży – 10 gNapar rumiankowy z
sokiem z cytryny – 180 ml
PRZEKĄSKAJABŁKO – 80gMARCHEWKA SUROWA – 80gBANAN – 80gMINI CIASTECZKA – 80gPrzekąska warzywna – 80g
ZUPAZupa krupnik z ziemniakami – 250mZupa porowa z ziemniakami – 250mlnZupa serowa z grzankami (mąka – gluten, mleko) – 250mlZupa grysikowa na rosole – 250mlnZupa żurek z ziemniakami – 250 ml
II DANIEMakaron (80 g) z serem(100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g
Kompot  – 200 ml
Gulasz drobiowy z warzywami – 110gKasza jęczmienna -60gSurówka z białej kapusty – 40gKompot – 200mlnPaluszki drobiowe w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot – 200 ml
Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g) (jaja, mleko)
Ziemniaki – 40 g
Surówka z czerwonej gotowanej kapusty -40g
Kompot – 200 ml
Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot  -200ml 
PODWIECZOREKGalaretka  – 60 gKanapka (mąka – gluten) – 30gSzynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5gJabłka pieczone nadziewane dżemem – 80gSzarlotka  – 60gJogurcik naturalny z musli – 100ml

Szkoła

03.02 – 07.02.2025
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ZUPAZupa jarzynowa – 250mlKrem z marchwi z grzankami (gluten)– 250ml  Zupa pomidorowa z zacierką – 250mlnZupa rosół z makaronem 9selar0 – 250 mlZupa ziemniaczana -250ml
II DANIEWieprzowina duszona z sosem własnym własnym (mąka – gluten, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 60 g Surówka z białej kapusty – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Kotlecik panierowany z piersi kurczaka  – 100gZiemniaki  -60gSurówka marchewka  z groszkiem na ciepło – 40g
Kompot  – 200 m
Knedle ze śliwkami z jogurtem (mąka – gluten)
Kompot  – 200 m
Makaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g
Kompot  – 200 ml 
Placuszki serowe (mąka-gluten, mleko) – 150g kompot mix owoców -200ml
10.02 – 14.02.2025r.
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ZUPAZupa krupnik z ziemniakami – 250mZupa porowa z ziemniakami – 250mlnZupa serowa z grzankami (mąka – gluten, mleko) – 250mlZupa grysikowa na rosole – 250mlnZupa żurek z ziemniakami – 250 ml
II DANIEMakaron (80 g) z serem(100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g
Kompot  – 200 ml
Gulasz drobiowy z warzywami – 110gKasza jęczmienna -60gSurówka z białej kapusty – 40gKompot – 200mlnPaluszki drobiowe w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki – 90 g
Tarta marchewka z jabłkiem – 40 g
Kompot – 200 ml
Pieczeń rzymska (110 g) z sosem pomidorowym 50g) (jaja, mleko)
Ziemniaki – 40 g
Surówka z czerwonej gotowanej kapusty -40g
Kompot – 200 ml
Racuchy na kefirze z jabłkiem i musem bananowym (mąka-gluten,) – 180g jogurcik naturalny (mleko) – 20gkompot  -200ml