Przedszkole
06.05 – 10.05.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Weka pszenna (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 gSzynka wieprzowa – 15g Ogórek – 10 g Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml | Zupa mleczna z ryżem (180 ml) (mleko)Chałka – 20gTwarożek waniliowy – 15 g Napar herbaty czarnej z cytryną – 180 ml | Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Wędlina drobiowa – 15 g Jajko na twardo plasterki – 20 g Ogórek świeży – 5 g Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180 ml | Pieczywo mieszana (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ricotta ze szczypiorkiem (mleko) – 15 gSzynka wieprzowa – 50 g Pomidor – 10 g Kakao- 180ml | Weka pszenna (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser żółty (mleko) – 20 g Kanapka z łososiem – 15 g Ogórek świeży – 10 gNapar rumiankowy z sokiem z cytryny – 180 ml |
PRZEKĄSKA | JABŁKO – 80g | POMARAŃCZ – 80g | BANAN – 80g | MARCHEWKA SUROWA – 80g | MANDARYNKA – 80g |
ZUPA | Żurek z ziemniakami – 250ml | Zupa ryżowa na miąsku, ( seler) – 250 ml | Zupa jarzynowa – 250ml | Zupa krupnik (pszenica, seler) – 250 ml | Kapuśniak ze słodkiej kapusty – 250 ml |
II DANIE | Makaron razowy (80g) z serem twarogowym (mleko) Kompot – 200 ml | Filecik drobiowy w panierce , (pszenica, jaja) – 110 g Ziemniaki bite – 90 g Marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Sztuka mięsa w sosie pomidorowym(100 g) (mąka – gluten) Ziemniaki bite – 60 g Surówka z białej kapusty -40g Kompot wieloowocowy – 200 ml Kompot – 200 ml | Kurczak w sosie szpinakowo śmietanowym – 200g ( śmietana 18% z mleka, mąka pszenna – gluten, jajka, ser żółty z mleka, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/Ryż – 90g kompot – 200ml | Pierogi na słodko z serem (mąka-gluten, mleko – twaróg) – 150g kompot mix owoców -200ml |
PODWIECZOREK | Galaretka owocowa – 60 g | Kanapka (mąka – gluten) – 30gSzynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5g | Sałatka owocowa – 80g | Ciasto ucierane z owocami (pszenica, jaja, mleko) – 60 | Jogurcik owocowy – 100mlPałeczki kukurydziane -10g |
13.05 – 17.05.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ŚNIADANIE | Weka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g,Masło – 5g, Ser żółty (mleko- ser) – 15gSzynka – 15gsałata,pomidor – 8gherbata owocowa – 180ml | Chleb pszenny (pszenica) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i serem twarogowym (mleko) – 15gSzynka wieprzowa – 20 g Pomidor – 10 g Kakao – 180 ml | Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko)Weka (zboże – gluten) – 20gMasło – 3g,Dzem wiśniowy – 15g Delikatny napar z melisy z sokiem malinowym – 180 ml | Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Serek topiony (mleko) – 15g Szynka drobiowa – 20 g Rzodkiewka – 10 g Herbata owocowa- 180 ml | Chleb żytni (żyto) – 40 g Masło (mleko) – 5 g Ser żółty (mleko) – 20 g Serek wiejski z szczypiorkiem (twaróg – mleko,) – 20 gKiełki z rzodkiewki – 1g Delikatny napar z zielonej herbaty – 180 ml |
PRZEKĄSKA | Surowa marchewka | Jabłko | Mandarynka | Banan | Pomarańcz |
ZUPA | Barszcz czerwony zabielany jogurtem z ziemniakami (mleko) – 250ml | Zupa porowa z makaronem (pszenica, jaja, mleko, seler) – 250 mj | Zupa – 250ml | Zupa meksykańska – 250ml | Zupa wielowarzywna z ziemniakami zabielana jogurcikiem naturalnym( mleko, seler) – 250 ml |
II DANIE | Potrawka drobiowa z warzywami – 110g z kaszą -60g Kompot – 200 m | Filecik drobiowy soute w sosie szpinakowym – 100 g Ziemniaki – 90 g Surówka z buraków – 60 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Sznycelek wieprzowy (100 g) (jaja, bułka – gluten) Ziemniaki bite – 60 g Surówka wielowarzywna -60g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Makaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Paluszki rybne z fileta panierowane – 100 gZiemniaki – 90 gSurówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką– 60 g Kompot – 200mln |
PODWIECZOREK | Kisiel – 80g | Wieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g Masło (mleko)- 4 g Pasztet z indyka (seler)- 24 gPomidor | Jabłko pieczone nadziewane dżemem – 60g | Deser leśny mech (maskarpone – mleko)- 130g | Jogurcik naturalny – 100mlPałeczki kukurydziane -10g |
Szkoła
06.05 – 10.05.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ZUPA | Żurek z ziemniakami – 250ml | Zupa ryżowa na miąsku, ( seler) – 250 ml | Zupa jarzynowa – 250ml | Zupa krupnik (pszenica, seler) – 250 ml | Kapuśniak ze słodkiej kapusty – 250 ml |
II DANIE | Makaron razowy (80g) z serem twarogowym (mleko) Kompot – 200 ml | Filecik drobiowy w panierce , (pszenica, jaja) – 110 g Ziemniaki bite – 90 g Marchewka z jabłkiem – 40 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Sztuka mięsa w sosie pomidorowym(100 g) (mąka – gluten) Ziemniaki bite – 60 g Surówka z białej kapusty -40g Kompot wieloowocowy – 200 ml Kompot – 200 ml | Kurczak w sosie szpinakowo śmietanowym – 200g ( śmietana 18% z mleka, mąka pszenna – gluten, jajka, ser żółty z mleka, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/Ryż – 90g kompot – 200ml | Pierogi na słodko z serem (mąka-gluten, mleko – twaróg) – 150g kompot mix owoców -200ml |
13.05 – 17.05.24 | |||||
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
ZUPA | Barszcz czerwony zabielany jogurtem z ziemniakami (mleko) – 250ml | Zupa porowa z makaronem (pszenica, jaja, mleko, seler) – 250 mj | Zupa – 250ml | Zupa meksykańska – 250ml | Zupa wielowarzywna z ziemniakami zabielana jogurcikiem naturalnym( mleko, seler) – 250 ml |
II DANIE | Potrawka drobiowa z warzywami – 110g z kaszą -60g Kompot – 200 m | Filecik drobiowy soute w sosie szpinakowym – 100 g Ziemniaki – 90 g Surówka z buraków – 60 g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Sznycelek wieprzowy (100 g) (jaja, bułka – gluten) Ziemniaki bite – 60 g Surówka wielowarzywna -60g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Makaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g Kompot wieloowocowy – 200 ml | Paluszki rybne z fileta panierowane – 100 gZiemniaki – 90 gSurówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką– 60 g Kompot – 200mln |