Skip to content

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zagórzu

Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przedszkole Samorządowe w Zagórzu

Jadłospis

Przedszkole

 06.05 – 10.05.24
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasztet z indyka (jaja, seler) – 15 gSzynka wieprzowa – 15g
Ogórek – 10 g
Herbata z sokiem z cytryny – 180 ml
Zupa mleczna z ryżem (180 ml) (mleko)Chałka – 20gTwarożek waniliowy – 15 g
Napar herbaty czarnej z cytryną – 180 ml
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Wędlina drobiowa – 15 g
Jajko na twardo plasterki – 20 g
Ogórek świeży – 5 g
Delikatny napar herbaty miętowej z sokiem malinowym – 180 ml
Pieczywo mieszana (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ricotta ze szczypiorkiem (mleko) – 15 gSzynka wieprzowa – 50 g
Pomidor – 10 g
Kakao- 180ml
Weka pszenna (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Kanapka z łososiem – 15 g
Ogórek świeży – 10 gNapar rumiankowy z
sokiem z cytryny – 180 ml
PRZEKĄSKAJABŁKO – 80gPOMARAŃCZ – 80gBANAN – 80gMARCHEWKA SUROWA – 80gMANDARYNKA – 80g
ZUPAŻurek z ziemniakami – 250mlZupa ryżowa na miąsku, ( seler) – 250 mlZupa jarzynowa – 250mlZupa krupnik (pszenica, seler) – 250 mlKapuśniak ze słodkiej kapusty – 250 ml
II DANIEMakaron razowy (80g) z serem twarogowym (mleko)
Kompot  – 200 ml
Filecik drobiowy w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki bite – 90 g
Marchewka z jabłkiem  – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Sztuka mięsa w sosie pomidorowym(100 g) (mąka – gluten)
Ziemniaki bite – 60 g
Surówka z białej kapusty -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Kompot  – 200 ml
Kurczak w sosie szpinakowo śmietanowym – 200g ( śmietana 18% z mleka, mąka pszenna – gluten, jajka, ser żółty z mleka, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/Ryż – 90g kompot – 200mlPierogi na słodko z serem (mąka-gluten, mleko – twaróg) – 150g kompot mix owoców -200ml
PODWIECZOREKGalaretka owocowa – 60 gKanapka (mąka – gluten) – 30gSzynka wieprzowa -18g Pomidor – 8g Masło – 5gSałatka owocowa – 80g   Ciasto ucierane z owocami (pszenica, jaja, mleko) – 60Jogurcik owocowy – 100mlPałeczki kukurydziane -10g
13.05 – 17.05.24
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ŚNIADANIEWeka (mąka gluten) – 30g, graham – 10g,Masło – 5g, Ser żółty (mleko- ser) – 15gSzynka – 15gsałata,pomidor – 8gherbata owocowa – 180mlChleb pszenny (pszenica) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i serem twarogowym (mleko) – 15gSzynka wieprzowa – 20 g
Pomidor – 10 g
Kakao  – 180 ml
Płatki kukurydziane (30 g) z mlekiem (180 ml) (pszenica, owies, mleko)Weka (zboże – gluten) – 20gMasło – 3g,Dzem wiśniowy – 15g
Delikatny napar z melisy z sokiem malinowym – 180 ml
Chleb wieloziarnisty (pszenica, owies, żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Serek topiony (mleko) – 15g
Szynka drobiowa – 20 g
Rzodkiewka – 10 g
Herbata owocowa- 180 ml
Chleb żytni (żyto) – 40 g
Masło (mleko) – 5 g
Ser żółty (mleko) – 20 g
Serek wiejski z szczypiorkiem (twaróg – mleko,) – 20 gKiełki z rzodkiewki – 1g
Delikatny napar z zielonej herbaty  – 180 ml
PRZEKĄSKA Surowa marchewkaJabłko   MandarynkaBananPomarańcz
ZUPABarszcz czerwony zabielany jogurtem z ziemniakami (mleko) – 250mlZupa porowa z makaronem (pszenica, jaja, mleko, seler) – 250 mjZupa  – 250mlZupa meksykańska – 250mlZupa wielowarzywna z ziemniakami zabielana jogurcikiem naturalnym( mleko, seler) – 250 ml
II DANIEPotrawka drobiowa z warzywami – 110g z kaszą -60g
Kompot  – 200 m
Filecik drobiowy soute w sosie szpinakowym – 100 g
Ziemniaki – 90 g
Surówka z buraków – 60 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Sznycelek wieprzowy (100 g) (jaja, bułka – gluten)
Ziemniaki bite – 60 g
Surówka wielowarzywna  -60g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Makaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Paluszki rybne z fileta panierowane – 100 gZiemniaki – 90 gSurówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką– 60 g Kompot – 200mln
PODWIECZOREKKisiel – 80gWieloziarnisty chlebek (pszenica, jaja) – 20 g
Masło (mleko)- 4 g
Pasztet z indyka (seler)- 24 gPomidor
Jabłko pieczone nadziewane dżemem – 60gDeser leśny mech (maskarpone – mleko)-  130gJogurcik naturalny – 100mlPałeczki kukurydziane -10g

Szkoła

 06.05 – 10.05.24
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ZUPAŻurek z ziemniakami – 250mlZupa ryżowa na miąsku, ( seler) – 250 mlZupa jarzynowa – 250mlZupa krupnik (pszenica, seler) – 250 mlKapuśniak ze słodkiej kapusty – 250 ml
II DANIEMakaron razowy (80g) z serem twarogowym (mleko)
Kompot  – 200 ml
Filecik drobiowy w panierce
, (pszenica, jaja) – 110 g
Ziemniaki bite – 90 g
Marchewka z jabłkiem  – 40 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Sztuka mięsa w sosie pomidorowym(100 g) (mąka – gluten)
Ziemniaki bite – 60 g
Surówka z białej kapusty -40g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Kompot  – 200 ml
Kurczak w sosie szpinakowo śmietanowym – 200g ( śmietana 18% z mleka, mąka pszenna – gluten, jajka, ser żółty z mleka, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/Ryż – 90g kompot – 200mlPierogi na słodko z serem (mąka-gluten, mleko – twaróg) – 150g kompot mix owoców -200ml
13.05 – 17.05.24
PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
ZUPABarszcz czerwony zabielany jogurtem z ziemniakami (mleko) – 250mlZupa porowa z makaronem (pszenica, jaja, mleko, seler) – 250 mjZupa  – 250mlZupa meksykańska – 250mlZupa wielowarzywna z ziemniakami zabielana jogurcikiem naturalnym( mleko, seler) – 250 ml
II DANIEPotrawka drobiowa z warzywami – 110g z kaszą -60g
Kompot  – 200 m
Filecik drobiowy soute w sosie szpinakowym – 100 g
Ziemniaki – 90 g
Surówka z buraków – 60 g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Sznycelek wieprzowy (100 g) (jaja, bułka – gluten)
Ziemniaki bite – 60 g
Surówka wielowarzywna  -60g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Makaron (80 g) z sosem bolońskim i parmezanem (100 g) (pszenica, jaja, mleko, seler) – 160g
Kompot wieloowocowy – 200 ml
Paluszki rybne z fileta panierowane – 100 gZiemniaki – 90 gSurówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką– 60 g Kompot – 200mln